Casa matematicienilor

casa matematicienilor

 

Proiectul casei din Hiroshima se distinge prin volumetria aparte si modul de abordare al acesteia. Volumul parterului este legat de volumul ultimului etaj prin intermediul unui spatiu transparent – primul etaj – strabatut doar de casa scarii si de stalpii oblici ai structurii de rezistenta. Functiunile casei nu au fost dispuse in ordinea tipica si binecunoscuta. Dormitoarele si baile au fost pastrate la parter, adiacente accesului si scarii. Ultimul nivel gazduieste spatiile de zi: livingul si bucataria, in timp ce nivelul intermediar, cel transparent, reprezinta terasa casei aflata la intersectia celor doua tipuri de spatii.

Citeste tot articolul

Sursa: www.roarhitect.ro


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: